חומרים דרושים ל- 4 ליטר חלב
- 4 ליטר חלב בקר מלא 3.4% שומן
- 130 גרם אבקת שוקו למעדנים 22% אלקאלי
- 7 גרם מייצב למעדנים CV
- 87 גרם קורנפלור
- 700 גרם סוכר
אופן ההכנה
1. מערבבים את כל החומרים היבשים בדלי של 5 ליטר, כולל ריסוק גושים – כדי לקבל מרקם אחיד.
2. מוסיפים לדלי 1 ליטר חלב ומערבבים עם מערבל ידני עד קבלת עיסה אחידה (לאחר כשתי דקות) .
3. שמים בקירור למשך כשעה.
4. מעבירים את העיסה לסיר חימום בנפח של כ8 - ליטר.
5. מוסיפים לסיר החימום 3 ליטר חלב קר, מערבבים הכול בעזרת כף ארוכה.
6. מחממים את הסיר לטמפרטורה של 80 מעלות, בוחשים מידי פעם.
7. כאשר הטמפרטורה מגיעה ל- 80 מעלות מפסיקים את החימום, מעבירים את העיסה החמה לדלי של 5 ליטר ומעבירים מייד (כשהעיסה עדיין חמה) בעזרת קומקום ומסננת, לגביעים של 200 מ"ל.
(לעיתים ישנם גושים המצויים בעיסה ולכן יש צורך בסינון).
8. מעבירים את הגביעים כאשר הם ללא מכסה למקרר חלב (4 מעלות), למשך 24 שעות.
9. כעבור 24 שעות סוגרים את המיכלים בעזרת מכסה מתאים, ומשאירים בקירור עד השימוש.
הערות:
א. אפשר להוסיף שמנת מתוקה מוקצפת בחלק העליון של הגביע המקורי. יש לזכור למלא אותו קצת פחות, כדי להשאיר מקום לקצפת.
ב. תפוגה – 15 עד 20 יום.
ג. בסה"כ מקבלים כ 15-20 גביעים של 200 מ"ל.